søndag 11. mai 2014

PÅSKEFERIE - HYTTETUR.

Nå begynner det å bli alvorli lenge siden eg har lagt t noe her på denne bloggen. Har ingen unskyldning heller for at eg ikkje har tid heller...Eg har aldri hatt så mye tid og overskudd som nå faktisk. Som de fleste vett så begynte eg i ny jobb for rett over en månde siden,men det kan eg lage ett innlegg om en annen dag :) Nå ville eg legge ut resten av bildene fra den fantastiske påsken vi hadde. Ja det e lenge siden nå,men tenkte det alikevel var koseli å dele de fine bildene. Det var bare en helt magisk påske,med mye undring og spenning. Vi var med Marit og ungene på hytta deires fra tirsdag til mandag. Det er skikkeli hytte hytte uten strøm,vann i brønn og utedo :) Tusen takk til de som fant opp våtservietter hihi :)  Som dere alle kansje ikkje vett så bor nemelig påskeharen under hytta til Marit og de, og det var ikkje få ganger ungene sto på verandaen og ropte: Påskeharen hvor er du?  Kan vi få se deg?  Ungene var helt i hundre hele tiden.                                                    Kjøleskapet vårt :)

                             Middagene ble laget på bål...
 
Det var kjempe stas å skrive/teine brev til påskeharen og sende den gjennom sprekken på verandaen.


Påskeharen var innom nesten hver natt og gjor ett eller annet sprell...her hadde han farga alle eggene grønne...noe som var veldi stas.

                                               Vi koste oss myyyyye...påske lunsjen en av dagene.

Ungene lekte så fint hele dagene...favoritten ble ute med sølevann,det gjor de hver dag. Å som de koste seg...og griste...

Pynte til påske måtte vi jo og så klart. En tradisjon som de har er å pynte ett tre som de spikrer opp på veggen...Det e vikti med tradisjoner,å det ble jo så koseli.

 Litt ny påskepynt måtte vi å lage. Ungene fikk hversitt stort påskeegg hos oss ( det er en tradisjon som vi har) og for å fylle det store egget så må vi ha litt av hvert andre ting en bare godis. Å da har vi bla. hobbypakker. Så her laget de påskekyllinger.


 Her kan dere se reaksjonen til ungene da vi kom inn med de store påskeeggene...FANTASTISK!


 Vi var mye ute,så å si hele dagene. Vi hadde kjempe fint ver. Mye sol...flott turver.

Matheo føller nøye med på Beverhytta...synest nok at Beveren kunne komt ut en tur ja.Vi samlet med oss noe fra turen og ungene laget hversin kunst. Matheo laget en MONSTERBY.

Her har ungene laget brev til påskeharen og satt ut ett påskeegg på fredags kvelden (Marit sin tradisjon) Dette var en kjempe nydeli tradisjon synest eg. Ungene var så spente om påskeharen kom å hentet egget på natta og om han fylte i det. Neste dag var påskeeggene borte :)  ungene leita å leita,men ingen egg...litt utpå dagen var det strødd rundt med mange farga egg over alt rundt hytta (vanli kokte egg) og under hytta en lur plass fant de eggene de hadde lagt ut kvelden før...du kan tro dette var stas.                                            Resturangen til Sofie og Matheo.


Det koseligste barndomsminnet mitt er da våren var komt å ho Tante Ranveig tok frem sommerlekene. Det er noe som eg husker veldi godt og det er ett sånt fantastisk minne. Eg husker det så som om det skulle vert i går. Det som var så stas når vi fikk frem sommerlekene (kopper og kar) var at da fikk vi og mel ontli mel :) å leke med. Vi "bakte" rundstykker og steikte de i sola osv.  Det var altid så gøy...og det er ett så fantastisk barndomsminne... Og da tenkte eg når vi var på påskeferie når ungene "laget mat" og styrte på der ute hele dagene at hvorfor ikke glede de på samme måte. Å eg kan vel si med hånda på hjertet at gleden var like stor for de som for oss den gang. FANTASTISK!

Det ble mye mat på bål..men det elsker eg,så for meg gjor det ikkje noe at vi ikkje hadde steikeovn.                                            Vasking på gang i bekken.


2 kommentarer:

  1. Dåke er heldige som kan nyte påskeferien på ein sånn flott plass, ser at påskeharen gjorde ein god jobb med egga. Helsing farmor

    SvarSlett
  2. Ja, var en kjempe koslig tur! Så gøy med tradisjoner!

    SvarSlett